top of page

PRP
BEHANDLING

Ansikte

Hår

Ortopedisk PRP

En bioföryngrande cellteknik som genom tillväxtfaktorer i våra blodplättar (trombocyter) stimulerar hudens cellföryngring och produktion av kollagen och elastiska fibrer. Även hårbotten kan behandlas för att återuppliva avtagande hårväxt.

 

Med PRP behandlingar får man nytt liv i hud och resultatet ger en ungdomligare, slätare och mer elastisk hud. Vid behandling i hårbotten ger man nytt liv till svaga hårsäckar. Plasman med en hög koncentration av tillväxthormoner och proteiner injiceras sedan i utvalda områden så som: Ansikte. Hals. Dekolletage och händer. En annan variant som blivit allt mer populär på marknaden är s.k. Ortopedisk PRP, som hjälper och accelererar den naturliga läkningen av leder, muskler och senor. Man använder på samma sätt som vanlig PRP, kroppens egna material och för in det i den skadade kroppsdelen.

Komplikationer.

De här reaktionerna av behandling kan vara bestående av rodnad, svullnad, smärta, klåda, blåmärken och ömhet vid injektionsstället. Dessa reaktioner är vanligen milda till måttliga och försvinner vanligen inom kort efter injektionen.

Efter behandling.

Denna behandling innehåller tillväxtfaktorer som stimulerar stamcellerna i hårbotten och huden. Svullnad kan förekomma på vissa ställen, detta är helt normalt. Svullnaden lägger sig med tiden. I de flesta fall rekommenderas en ny behandling efter ca 4-6 veckor för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt. Jag rekommenderar att du efter din behandling följer följande saker:

* Undvik alkohol, träning och bastu i 24 timmar då risken för svullnader och blåmärken ökar

* Undvik smink på huden 24 timmar efter din behandling

* Byta örngott

* Använda solskydd 14 dagar efter behandlingen (gäller PRP-ansikte)

Resultatet kommer ca 6 veckor efter behandlingstillfället. Då behandlingen stimulerar stamceller kan det ta upp till 3 månader för slutresultatet.

bottom of page