top of page

PRP | Vad är detta för behandling och hur går den till?

Upplever du att ditt hår börjar upplevas tunnare? Tappar du mer hår än vanligt? Är skäggväxten gles? Eller lider du av artros eller tendinopatier?


- Då kan PRP vara en lämplig behandling för dig!


Hos Tom kan du boka en PRP-behandling om du är bosatt i Stockholm. Han har under sin start behandlat många patienter, vilket är en trygghet för dig som patient. En behandling som denna ger inga biverkningar, då det som injiceras består av kroppens egna celler, helt utan några andra ämnen, tillsatser eller läkemedel.


En PRP behandling, även kallat Platelet Rich Plasma och Vampyrbehandling är främst för hår och hud, men har under senare år även visat sig ha en stor effekt på läkningen av leder, senor och muskler. Många väljer idag denna variant av behandling för att stoppa håravfall och värk.


Genom PRP hjälper din egen plasma hårsäckarna och kroppen att återhämta sig. Den ger en förnyande effekt av hårsäckar, ökar blodtillförseln och förbättrar hårsäckarnas celltillväxt, vilket resulterar till starkare, tätare och finare hår. Vid en så kallad Ortopedisk PRP hjälper och accelererar en PRP behandlingen den naturliga läkningen av leder, muskler och senor vid en så kallad Ortopedisk PRP.


Så här går en PRP behandling till:


1. Genom ett enkelt blodprov tas ungefär ett rör med blod från din egen kropp. Därefter centrifugeras detta provrör för att skilja ut plasma med mycket blodplättar (Trombocyter) från resten av plasman och röda blodkroppar. Koncentrerade blodplättar är 3-5 gånger fler jämfört med vad som finns naturligt i blodet.


2. Under tiden blodet centrifugeras, läggs bedövningsmedel i området som skall behandlas. Detta för att du inte ska känna sticken.


3. När bedövningen fått verka injiceras plasman med små stick i området.


4. Plasman ger efter injicering ifrån sig tillväxthormoner som sätter igång blodcirkulationen och celldelning. Detta leder i sin tur sedan till att området som behandlats återhämtas sig.


Värt att nämna är även att den fungerar för dig som transplanterat dig, då denna behandling kan ge dina hårsäckar den extra näring som de behöver för att börja producera hår.


Vem är denna behandling då lämplig för?


Enkelt och kort svar; För dig som börjat uppleva att ditt hår blivit tunnare och där hårsäckarna fortfarande finns kvar, eller för dig som lider av värk i leder, senor och muskler. Det finns egentligen ingen direkt ålder på denna behandling, utan är högst individuellt. Lika individuellt som resultatet av en PRP behandling blir.


Det bästa du kan göra som start är att boka en konsultation hos Tom. Där kan ni tillsammans gå igenom behandlingen, dina tankar och förväntningar och han kan undersöka om en behandling är lämplig för dig.


Boka en kostnadsfri konsultation genom att klicka här.

19 visningar0 kommentarer
bottom of page