top of page

BELKYRA | Vad är det? Hur går det till? Hur känns det?

Belkyra är en revolutionerande icke-kirurgisk behandling speciellt utformad för att smälta bort underhudsfett submentalt, enkelt förklarat - fettet under hakan.


Ett område som många retar sig på och önskar bli av med och som inte alla gånger försvinner i samband med kost och träning.


HUR FUNGERAR BELKYRA?


Den aktiva ingrediensen i denna behandling är Deoxicholsyra. Denna syra finns även naturligt i kroppen och det är denna som spelar en stor roll när det kommer till fettomsättningen.


Vid en Belkyra behandling, injiceras Deoxicholsyran in under hakan och på ett säkert sätt smälter den sedan bort fettceller genom att bryta ner cellernas membran. Efter detta kommer sedan kroppens naturliga processer eliminera fettet bort från det behandlande området.


Den stora skillnaden på en Belkyra, jämfört med traditionell viktminskning är att fettcellerna förstörs helt och hållet, vilket gör behandlingseffekten permanent. Just därför betraktas Belkyra som ett effektivt och en bra metod att ta till för att eliminera dubbelhaka.


VAD KAN DU SOM KUND FÖRVÄNTA DIG UNDER EN BELKYRA BEHANDLING?


Första steget i behandlingen är att en bedömning kommer ske. Detta för att bestämma antalet injektioner som krävs för att uppnå maxresultat av fettreducering.

Vi diskuterar även hur många behandlingar som eventuellt kommer behövas och efter det bokas första tillfälle in.


Vid själva behandlingstillfället sedan markeras punkter ut under hakan tillsammans med en bedövningskräm för att lindra eventuell smärta vid själva injiceringen. När denna fått verka sker 10-20 små injektioner av Deoxicholsyran i behandlingsområdet på ett jämt fördelat sätt.


Behandlingen tar cirka 20-30 minuter.


HUR KÄNNS EN BELKYRA BEHANDLING?


Den allra vanligaste frågan som uppkommer i samband med en Belkyra konsultation är om behandlingen gör ont. Svaret på detta är att det är högst individuellt.


Nålarna som används är mycket små och orsaker i regel en minimal mängd av smärta.


Det som tidigare kunder som utfört denna behandling upplevt är att det kan upplevas som en irriterande tryckande känsla i området under själva behandlingen, men som sakta avtar efteråt. Denna känsla lindras enkelt genom att hålla området kylande och brukar hos dem flesta försvinna ett dygn efteråt.


Efter behandlingen är klar hos mig får du en kylpåse att hålla mot området och väl hemma sedan rekommenderas det att ha någon form av kylande föremål redo i kylen att ta fram vid behov.


HUR MÅNGA BEHANDLINGAR BEHÖVS?


De flesta patienter kommer att kräva 2-3 behandlingstillfällen fördelade ungefär 4-6 veckors mellanrum. Kunder med mer avancerad fyllighet kan kräva upp till 6 behandlingstillfällen. Jag hjälper dig att bedöma hur många behandlingar du kommer att behöva.


HUR SNART KOMMER JAG ATT SE RESULTAT FRÅN BELKYRA?


Fettcellerna börjar upplösas snabbt efter behandling. Inom 10-15 minuter även om det kan variera för varje individ. 


Även om processen att lösa upp fettet sker ganska snabbt, så kan vävnaden svara med en inflammation som kan ta 3-4 veckor att helt försvinna. Blåmärken och svullnad förekommer men är mer vanliga hos de som får en högre dos för mer avancerade dubbelhakor.


Men räkna med att området svullnar upp en del dagarna efter din behandling. Men oroa dig inte, då svarar fettcellerna bra på belkyra behandlingen och svullnaden kommer att successivt minska.


KAN DÅ BELKYRA ANVÄNDAS AV ALLA?


Det är viktigt att låta någon som är specialiserad på ansiktet avgöra om du är en kandidat Belkyra. 


Kunder med tidigare ansiktskirurgi kan vara olämpliga kandidater för Belkyra. Andra kontraindikationer inkluderar personer som har svårigheter att svälja, blödningsproblem, eller sjukdomar som kan påverka ansiktet och halsen.


Boka en konsultation så ser vi om du är rätt kandidat för denna form av behandling! Klicka dig vidare här.

19 visningar0 kommentarer
bottom of page